Uncategorized

Melody..

Melody..

 • Előadó

  Váczi Eszter és a Stúdió11

Esztert valószínűleg nagyon keveseknek kell bemutatni. Budapesten született, 2001-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti egyetem jazz tanszék ének szakán. A legtöbb Jazz+Az sláger az ő hangjához köthető. 2001-ben az egyik magazin az év énekesnőjének választotta. Beryvel előadott duettje az év slágere lett. A saját maga vezette Váczi Eszter Quarteten és a Szörp zenekaron túl számos produkcióban működik közre: tagja a Hárs Viktor vezette Hárshegy projectnek, de láthatjuk Frenk mögött is, aki a Hiperkarma dobosa.
Eszter és a Stúdió11 kapcsolata hosszú évekre tekint vissza, rengeteg produkcióban és koncerten dolgoztak már együtt. Közösen kialakított új műsoruk középpontjában – Eszter különleges előadásában – az érzékeny, olykor fanyar melódia áll.

Randevú..

Randevú..

 • Előadó

  Varga Ferenc-Balássy Betty és a Stúdió11

Varga Feri és Balássy Betty azon fiatal előadók közé tartoznak, akik egy népszerű televíziós versenyen tűntek fel, de szemben oly sok sorstársukkal, az ő sikerük tartósnak bizonyult. Köszönhető mindez kimagasló tehetségüknek, és a zenével szembeni nagy szakmai alázatuknak. Nem véletlen, hogy még olyan kipróbált profik mellett is megállják a helyüket, mint a Stúdió11 zenekar, akik bevallották, hogy a fiatal előadók között ez a páros az egyik kedvencük. Nagyon szeretnek a két fiatallal együtt zenélni, már csak amiatt is, mert a saját dalaik mellett a swing korszak nagy slágereit is fantasztikus tehetséggel éneklik, amit a zenekar is nagyon élvez.

Swing, Rock & Funky

Swing, Rock & Funky

 • Előadó

  Pély Barna és a Stúdió11

Pély Barna az a magyar pop énekes, aki közönségét tekintve elsősorban a fiatalok körében népszerű. Köszönhető ez a kiváló United együttes slágereinek, amiket Barna jellegzetes orgánuma, és fantasztikus előadóképessége fémjelez. Kevesebben tudják róla azonban, hogy a szakma nagy tekintélyét élvezi, és úgy jazz énekesként, mint tanárként igen sokra becsülik Őt kollégái. A Stúdió 11 zenekarral, ill. annak tagjaival való kapcsolata is a jazz zenéhez köthető, hiszen a S11 több tagja is tanított azon a Jazz tanszakon, ahol Barna diplomát szerzett, s így már korán megbizonyosodhattak a fiatal előadó kiválóságáról.
Már nem először zenélnek együtt, de mostani találkozásuk igazi zenei csemegének ígérkezik, hiszen a swing-től a funky-ig, mindent megmutatnak a fiúk, ami a szívükhöz a legközelebb áll, így egy igazi „örömzenélésnek” nézhetünk elébe.

Swing Highlights

Swing Highlights

 • Előadó

  Bolba Éva és a Stúdió11

A műsor ékes bizonyíték arra, hogy a jazz, noha eredeti hazája valóban az Amerikai Egyesült Államok, mára abszolút nemzetközivé vált. Az est során a hallhatatlan klasszikus amerikai szerzőktől, mint Irving Berlin, vagy Gershwin eljutunk egészen a mai legnagyobb magyar szerzőkig, pl. Szakcsi Lakatos Béláig, aki kimondottan a Stúdió 11 zenekar részére írt egy darabot, amely stílusát tekintve talán a hagyományos swing-hez sorolható, dehangzása mégis inkább a kortárs improvizatív zene mai követelményeinek felel meg, a modern hangszerelés mellett azonban megőrizvén a swing-re oly jellemző dallamosságot. Bolba Éva énekesnő a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz tanszakán végzett 2006-ban. 2004-től állandó vendégként szerepela Hot Jazz Band zenekarban valamint számos alkalommal lépett színpadra a Budapest Jazz Orchestrával. A Soul What zenekar tagjaként, 2005-ben Ausztráliában és Hong Kongban, 2006-ban Kínában turnézott. Pályája, már a kezdetektől kapcsolódott a Stúdió11 zenekarhoz, hiszen édesapja Bolba Lajos a neves karmester zenei vezető – évtizedeken át dolgozott az együttessel.

Brass & Bass

Brass & Bass

 • Előadó

  Stúdió11 Jazz Ensemble

A Stúdió 11 Ensemble legújabb jazz produkciója kalandozás a funky születésénél. A dallam, a harmónia és a feszes ritmusok gyújtópontjában a sok-sok improvizáció, melyhez olyan emblematikus kompozíciók adnak keretet, mint például a „The Chicken” vagy Pastorius legendás „Barbary Coast”-ja vagy a mára már örökzöldé vált „Birdland” Zawinultól.